Skip to content

New York City

25/07/2011

Eind juni en begin juli was ik met mijn vriend in New York. In 2009 waren we hier ook al eens en we wilden graag nog eens terug. We hebben weer een fantastische tijd gehad. Naast de must-haves (Times Square, het Vrijheidsbeeld, Empire State building, Central park, Top of the Rock, Ground Zero) die wij op onze eerste reis al gezien hebben, zijn er genoeg dingen te beleven in thé city that never sleeps! Hieronder wat foto’s en tips voor een mooie tijd in New York!

De skyline van Manhattan is ontzettend indrukwekkend. Je kan de skyline vanaf verschillende plekken bewonderen. Met de metro kun je naar Brooklyn gaan om daar het uitzicht te bekijken. Mooie plekken zijn Brooklyn Bridge park en Brooklyn Heights promenade (vanaf hier zie je ook het vrijheidsbeeld in de verte!).
Ook zijn wij met een Gondel naar Roosevelt Island gegaan. Een smal eilandje waar je prachtig uitzicht hebt op midtown en uptown.

Summer in the city..Hot! In New York is het in de zomer erg warm, wij hadden zo’n 35 graden. Gelukkig stikt New York van de parkjes waar je even kan uitpuffen onder de bomen. Onze favoriet is Washington Square park. Dit park ligt vlakbij de New York University, waardoor er veel jonge mensen picknicken. Of zoals wij pas zagen; schilderen, dansjes instuderen, filmpjes opnemen. Ook wordt er veel muziek gemaakt. Er hangt een gezellig sfeertje. Heerlijk is ook de fontein, waarin je even kan afkoelen en die de kleintjes als zwembad gebruiken! Een kleedje in je tas is ideaal als je even wil uitrusten in het gras!

Naast alle fastfoodketens waar Amerika om bekend staat, is er ook genoeg ander eten te vinden in New York. In Soho en Greenwich Village zijn veel eetcafetjes met terrasjes te vinden. Erg gezellig om even te lunchen. Vooral Bleeckerstreet vinden wij een erg gezellige straat. Er hangt hier ook een hele relaxte sfeer.
 In midtown zijn wat minder terrasjes. Wij haalden vaak eten bij een deli om het vervolgens in Bryant Park op te eten. Favoriet als ontbijt was de bagel met ei en bacon bij Pax. Met een verse jus d’orange in het ochtendzonnetje, wat wil je nog meer?

Cupcakes! De beroemde Magnolia Bakery zit ook aan Bleecker street. Na onze lunch liepen we er zo tegenaan en aten we ons misselijk aan cupcakes en cheesecakes. Maar heerlijk dat ze zijn!
Hier vlakbij zit Perry street, waar het huis van Carrie Bradshaw uit Sex and the City staat. Ook leuk om even te kijken. Niet ver hier vandaan staat ook het huis van Friends:)

Na een korte nacht stonden wij voor dag en dauw in Central park om een glimp van Beyonce’s ochtendconcert mee te maken. Dit werd helaas niet meer dan een glimp, want Rumsley’s Playfield en we pasten er niet meer. Gelukkig heeft Central park genoeg andere dingen te bieden. De Central park zoo, Boathouse en voor het ultieme relaxen; the great lawn. Een groot grasveld waarop je lekker kan picknicken.

Shoppen is natuurlijk ook heerlijk om te doen in New york. Hier wat tips:
-Forever 21. Algemeen bekend, maar helaas niet in Nederland te vinden. In Manhattan hebben ze verschillende locaties. Ik heb ze in ieder geval op 5th avenue, Times Square en Union Square gezien. Ik heb rustig rondgeshopt in de megagrote winkel aan Times Square. Ik ging vlak na mijn ontbijten en het was er heerlijk rustig.
-Nagellak: Ik ben een ontzettende nagellakfan. Bij drogisterijen als Duane Reade en Walgreens verkopen ze veel verschillende merken. Wel miste ik soms wat hippe kleuren. Bij Forever21 verkopen ze hele goedkope maar leuke nagellak. Verder heb ik veel nagellak gezien bij Sephora en Urban Outfitters.
-Soho. Soho vond ik het leukste om te winkelen. Je loopt Broadway daar af en komt daar winkels als Urban outfitters, Tommy Hilfiger, Topshop tegen. Ook zijn er leuke schoenenwinkels waar je voor een fijn prijsje schoenen als Allstars en Vans kan krijgen.
-Times Square. Op Times Square zijn een aantal grote winkels te vinden. Zo zijn er de alombekende M&M en Disneystore te vinden. Erg druk en erg toeristisch, maar dit mag je natuurlijk niet missen:)

En? Heb ik jullie al enthousiast gemaakt?

Advertenties
2 reacties leave one →
  1. 26/07/2011 09:46

    Jaaaa, bedankt voor de tips!

  2. 26/07/2011 15:13

    Yes, je bent er weer!! Leuk stuk 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: