Spring naar inhoud

Verrassingsweekendje weg

20/04/2010

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik van mijn moeder de opdracht dat ik het koninginnedag-weekend van 2010 vrij moest houden. De reden? Mijn moeder  was een weekendje weg met haar en mijn zussen aan het plannen. Leuk!
Helaas was dat ook de enige informatie die ik kreeg. Het zou tot 30 april 2010 een verrassing blijven waar we heen gaan. Ik word zo ontzettend nieuwsgierig op het moment dat iets een verrassing is en dan moet ik ook nog eens een jaar geduld hebben!

Als een volleerde detective heb ik op verschillende momenten geprobeerd het raadsel van het verrassingsweekend te ontrafelen.
Tijdens een shopdagje met mijn tweelingzus zag ik t-shirts voor koninginnedag liggen. Ik vroeg aan haar of we die nodig hebben, met andere woorden: of het een grote koninginnedagfestijn wordt. Tweelingzusje antwoordt met dat de shirts niet nodig zijn.
Ik trek mijn conclusies; We zitten niet in een grote stad. Mijn moeder kennende zitten we in een dorpje dus dit bevestigt het alleen maar voor mij.

Er werd van mij gevraagd te rijden naar de geheime locatie, aangezien ik de enige ben met een rijbewijs. Ik weet dat het best een tijdje rijden is, maar hoe lang? Dit kon ik niet lospeuteren bij mijn moeder. Ik vroeg ook hoe de parkeergelegenheid is. Mijn vader zei dat het een groot parkeerterrein heeft.
Weer trek ik mijn conclusies; Bij een bungalowpark is veel parkeerplek. Dat is niet zo bij een alleenstaand huisje of iets dergelijks.

Een van de verhoren waaraan ik mijn moeder onderwierp:
‘ Wat moet ik allemaal meenemen?’

‘ Extra schoenen voor als het regent, wat tijdschriften of een boek en wat lekkers voor ’s avonds’
‘ Moet ik ook zwemkleding mee?’
‘ Nee, alleen als het mooi weer is om eventueel te zonnen.’

Ook liet mijn moeder los dat het een relaxed ‘ doen-waar-we-zin-in-hebben’  weekend wordt. Hmm..Ik begin te twijfelen aan mijn eerdere conclusie: Toch geen bungalowpark? Aangezien er geen zwembad is..

Na bijna een jaar speurwerk heb ik het raadsel nog niet kunnen oplossen, maar ik heb wel een idee:
We gaan naar een huisje ergens in Drenthe of Overijssel (favoriete provincies voor weekendjes weg van mams), in een klein dorpje (geen groot koninginnedagfeest), waar geen zwembad is en waar we een tuintje of balkonnetje hebben. Ook is er een mooie omgeving die we gaan verkennen (de extra schoenen die nodig zijn in verband met regen en daarbij horende modder).

1 ding is zeker; ik heb er onwijs veel zin in. Niet alleen om het feit dat ik er even tussen uitga, maar ook omdat ik nooit eerder met alleen de vrouwen van het gezin weg ben geweest. Dat lijkt me zo gezellig en leuk. Zowiezo zal het genieten worden!

En of ik gelijk heb? Het weekend van 30 april zal het bewijs leveren!

To be continued…

Advertenties
One Comment leave one →
  1. suus permalink
    20/04/2010 15:20

    Haha! Spannend he!! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: